Hyundai пуска платформа специално за електромобили

Тя ще бъде представена в началото на 2021 г.  

02.12.2020 | 15:51 Редактор: Ивет Арабова
Hyundai пуска платформа специално за електромобили

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai Motor Group обяви, че подготвя платформа за електрически превозни средства, която ще бъде представена в началото на следващата година. Платформата ще използва разработена от Hyundai технология за батерии, с което ще бъдат намалени времето за производство и разходите, съобщава Ройтерс. 

Планът подчертава усилията на Hyundai да се превърне в основен играч на световния пазар за електрически превозни средства, докато производителите на автомобили по целия свят инвестират милиарди долари за подобряване на технологията за производство на батерии, за да намалят цените на електромобилите, които все още остават по-високи от тези на конвенционалните модели.

Лидерът на пазара Tesla Inc заяви през септември, че има за цел да намали наполовина цената на своите батерии, като стартира собствено производство, което ще помогне да бъдат понижени цените на електромобилите до 25 000 долара.

Hyundai очаква, че Electric Global Modular Platform (E-GMP) ще му позволи да използва развитата от него технология за модули за батерии в различни модели електромобили и ще намали броя на компонентите с 60%.

Цялата статия четете в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg/SeongJoon Cho

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Tesla даси намали цените поне 3 пъти, иначе падат в киреча. Сигнализирай за неуместен коментар