Hyundai пуска 10 екологични модела до края на 2022 г.

Корейците ще имат в гамата си 4 хибрида, 2 плъгин хибрида, три електромобила и един на водород

12.11.2020 | 23:19 Редактор: Георги Камарашев
Hyundai пуска 10 екологични модела до края на 2022 г.

Hyundai има намерение да разшири гамата си от екологични модели с електрифицирано и водородно задвижване до цели 10. Очаква се това да се случи до края на 2022 г., когато корейците ще имат в гамата си 4 хибрида, 2 плъгин хибрида, три електромобила и един на водород.

[sc: relatedarticles ids:208627 /Седаните Elantra и Sonata, както и кросоувърите Tuscon и Santa Fe ще бъдат класически хибриди. Последните два ще се предлагат и във версия със зареждане в контакта. Като "чистокръвни" електромобили се предлагат Kona (която бе обновена) и очакваните Ioniq 5 (кросоувър) и Ioniq 6 (седан). В гамата остава и водородният SUV Nexo.

"Атаката" започва с обновения Hyundai Kona Electric, чиито фейслифт следва този на конвенционалния кросоувър, който бе освежен през лятото. Електромобилът се различава повече откъм дизайн и някои технологии, но базата за задвижване си остава същата.

Откъм външен вид, Kona EV се отличава с изцяло преработена предница, където освен по-тънките светлини, на очи се набива и асиметрично разположеният порт за зареждане. Компанията е на мнение, че решението "твърдо показва, че това е електромобил". Промените отпред допълват няколко малки въздухозаборника.

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК