250 хил. евро струва екстремната суперкола на Lamborghini (ВИДЕО)

Автомобилът се отличава с променена предна част, карбоново-керамични спирачни механизми и по-твърдо окачване

19.11.2020 | 12:55 Редактор: Радостина Димитрова

Компанията Lamborghini представи най-екстремната версия на суперколата си Huracan, която е получила името STO (Super Trofeo Omolagata). В автомобила са използвани технологии от състезателните машини Huracan Super Trofeo Evo и Huracan GT3 Evo, но той има разрешение за използване по обществени пътища.

Повече от 75% от елементите от машината са направени от композитни материали, благодарение на които купето е с 49 кг по-леко от предишната екстремна модификация на модела Huracan Perfomante. Теглото на автомобила, който е получил джанти от магний, е 1339 кг, като от компанията отбелязват, че толкова тежи и средностастически хечбек с 3-цилиндров мотор.

Lamborghini Huracan STO получава значително променена предна част на каросерията с допълнителни въздухозаборници за подобряване на охлаждането на силовия агрегат и преработена аеродинамика с регулируемо антикрило, което генерира с 53% повече притискателна сила в сравнение с версията Perfomante. Освен това колата получава карбоново-керамични спирачни механизми Brembo.

Четете цялата статия в Automedia.

Снимка: Lamborghini

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК