Американец си купи Lamborghini с помощи за коронавируса

Мъжът получил 4 млн. заем от американския фонд за подпомагане

02.08.2020 | 11:00 Редактор: Ивет Арабова
Американец си купи Lamborghini с помощи за коронавируса

Мъж от Флорида си купи множество луксозни стоки, включително автомобил Lamborghini, след като получил 4 млн. долара заем от американския фонд за подпомагане на малкия бизнес, засегнат от икономическите последици от пандемията. Срещу него били повдигнати обвинения за измама, както съобщиха федералните власти, пише британското издание The Guardian.

От Министерството на правосъдието са повдигнали обвинение срещу Дейвид Хайнес, който подал молба за отпускане на кризисен заем на стойност няколко милиона долара, а след това използвал парите, за да пазарува от луксозни магазини и да отиде на почивка. Той освен това излъгал колко пари е платил на своите служители.

Хайнес е обвинен в банкова измама, отправяне на фалшиви твърдения към финансова институция, както и за незаконни транзакции.

По-рано Bank of America отпуснала на Хайнес заем, след като той заявил, че има да изплаща 4 млн. долара на своите 70 служители. По-късно обаче се установило, че в неговия бизнес работят едва 12 души, а месечният оборот не надвишава 200 хил. долара.

След като получил заема, Хайнес изпратил две плащания от 30 хил. долара към получател, именуван "мама", предава "Фокус".

"Само дни след като получил заема, Хайнес си купил спортна кола Lamborghini на стойност около 318 хил. долара, която регистрирал съвместно на свое име и на името на една от неговите компании", казват прокурорите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК