Собственик заведе дело срещу Hyundai за предлагане на несъществуващи екстри

От автомобилния производител обаче контрират, че обвиненията са неоснователни

18.11.2020 | 15:00 Редактор: Георги Камарашев
Собственик заведе дело срещу Hyundai за предлагане на несъществуващи екстри

Собственик на Ioniq в Калифорния заведе дело срещу Hyundai, обвинявайки автомобилния производител, че продава автомобилите си с асистенти за сигурност, които не съществуват. 

Обвинителят твърди че, Hyundai Ioniq бил рекламиран неоснователно със системите Blind-Spot Collision-Avoidance Assist и Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist. В свободен превод, първата означава асистент за избягване на удар в сляпата зона, а втората - за избягване на удар при заден напречен трафик. А в този случай, на автомобила от серията Ioniq Limited бил само с Warning - предупреждение.

За да стане малко по-ясно - Assist системите смекчават последствията от евентуален удар като самостоятелно задействат аварийно спиране, при необходимост. А в другия случай, индикатор само предупреждава за опасността от сблъсък чрез светлинен и/или звуков сигнал, но без интервенция на спирачки.

Потърпевшият собственик твърди, че в официалния лист с данни на автомобила му ясно било описано, че моделът би трябвало да е именно с активно асистиращи, а не с предупредителни системи. От Hyundai обаче категорично заявяват, че не би трябвало да е така, защото Ioniq Limited се предлага само с предупредителни асистенти.

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК