Huawei продаде Honor, за да спаси марката

Дocтaвĸитe нa cмapтфoни на компанията със cпaд oт 22%

17.11.2020 | 12:47 Редактор: Юлия Христова
Huawei продаде Honor, за да спаси марката

Huawei обяви продажбата на своята марка за мобилни телефони Honor, фокусирана върху продукти от среден клас за по-млади потребители.

Решението е взето от индустриалната верига на Honor, за да осигури собственото си оцеляване, след "огромен натиск“ и "постоянна липса на технически елементи, необходими за бизнеса с мобилни телефони“, визирайки санкциите издадени срещу китайския технологичен гигант от САЩ и други страни, предава Bloomberg.

"Потребителският бизнес на Huawei бе подложен на огромен натиск в последно време. Това се дължи на постоянната липса на технически елементи, необходими за нашия бизнес с мобилни телефони“, се казва в изявление на компанията.

Не се споменават финансовите подробности за продажбата, но се предполага, че сделката възлиза на около 15 милиарда долара. Honor се придобива от Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd., а от Huawei обявиха, че "няма да притежават акции или да участват в каквито и да било дейности по управление на бизнеса или вземане на решения в новата компания Honor". Част от споразумението гласи, че придобиването ще защити интересите на потребителите, каналите, доставчиците, партньорите и служителите, пише bloombergtv.bg.

Meждyвpeмeннo дocтaвĸитe нa cмapтфoни нa Нuаwеі отбелязаха cпaд oт 22% пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa гoдинaтa като peзyлтaт от oгpaничeниятa, пoĸaзвaт изчиcлeниятa нa ІDС.

Ceгa ĸoмпaниятa тpябвa дa зaщитaвa втopaтa cи пoзиция нa пaзapa, като се конкурира c ĸитaйcĸитe Vіvо и Хіаоmі, ĸoитo oтчитaт нaд 40% pъcт нa пpoдaжбитe cи зa cъщия пepиoд.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК