Apple уволни двама висши мениджъри

Новината дойде след разочарованието от новия картографски софтуер и слабите резултати за тримесечието.

30.10.2012 | 17:05
Apple уволни двама висши мениджъри

Технологичната компания Apple уволни двама висши мениджъри, съобщи BBC. Компанията ще напусне Скот Форстол, който отговаряше за мобилния софтуер iOS и един от наследниците на Стив Дожбс в компанията. Форстол ще остане в компанията до края на годината в ролята на съветник на изпълнителния директор Тим Кук.

От Apple си отива и директорът по продажбите на дребно Джон Броует, само шест месеца след като започна работа в компанията. Рокадите ще подобрят сътрудничеството между хардуера, софтуера и бизнес обслужването, коментират от Apple.

Технологичната компания беше подложена на яростна критика след като представи новия си картографски софтуер, заради неточни координати на различни градове. Изпълнителният директор Тим Кук поиска извинение от потребителите по случая. 

Скот Форстол се присъединява към Apple през 1997, когато технологичният гигант  придобива младата компания нa Стив Джобс Next. Форстол е един от архитектите на Mac OS X. Скот Форстол е оглавявал екипа, разработил злополучния картографски софтуер.

Джон Броует напусна британската електронна верига Dixons през април, за да се присъедини към екипа на Apple тази година. Усилията му да намали персонала в магазините на фирмата доведе до обратен ефект, който беше отразен и от пресата.