Финландци измислиха как да се справим със замръзващите фарове

Инженерите от фирмата Canatu предлагат ефективно решение - прозрачна лепенка, която поема топлина

12.11.2020 | 22:22 Редактор: Георги Камарашев
Финландци измислиха как да се справим със замръзващите фарове

Финландският производител на "умни" компоненти Canatu представи своето ново изобретение, което ще трябва да защити светодиодната оптика от замръзване и запотяването. Компанията предлага LED-фаровете, които почти не се подгряват сами, да бъдат облепени с прозрачно фолио с подгряване.

Още от появата на светодиодните светлини на автомобили, това е един от често срещаните проблеми, особено в страните със студен климат и сурова зима. Причината е, че LED-крушките нямат способност да нагряват повърхността на оптиката така, както халогените. В резултат на това, в студено време фаровете замръзват отвътре и отвън, което се отразява на работата им.

Инженерите от Canatu предлагат просто, но ефективно решение - прозрачна лепенка, която поема топлина. Тя е направена от полимерен материал, като е устойчива на промените в температурите и има компактни точки за нагряване. Те осигуряват равномерно получаване на топлина и защитават фаровете от замръзване, без да повреждат повърхността. При това, лепенката може да има всякаква форма.

Четете повече по темата в Automedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК