По-добре да не забравяте тези неща в колата

Може да бъдат опасни при нагряване или замръзване

08.11.2020 | 06:05 Редактор: Тодор Петров
По-добре да не забравяте тези неща в колата

В забързаното ежедневие прекарваме доста време в колите си. Разсънваме се, пиейки кафе, работим, говорейки по телефона, ядем набързо... Постоянно оставяме какво ли не в колата, често забравяйки неща между седалките, под седалките, в нишите на вратите.

5 неща, които не бива да забравяте в колата:

Електронни устройства

Да оставяте за дълго време електронни устройства в купето никак не е добра идея. Лаптопи, таблети, телефони и прочие не са предвидени да седят дълго в тясно и горещо пространство, каквото е колата през топлите дни, нито пък в своеобразния хладилник, в който се превръща автомобила през зимата. 

Изключителната горещина в салона може да повреди платките и батериите. Стоенето дълго време на студ пък гарантирано ще скапе батериите на което и да е устройство.

Храна

В зависимост от това какъв тип храна сте забравили в колата, се определя колко лоша идея е това. Независимо дали става въпрос за блъскани с химия пържени картофи от верига за бързо хранене, трохи и парченца от сандвич, или дори някое парче месо или зеленчук, това ще се отрази неприятно по много начини.

На първо време идва неприятната миризма. Другият мил и забавен момент са буболечките - забравената храна привиква рояци мухи, мравки и други буболечки.

Аерозолни спрейове

Ясно е, че не пътувате постоянно с набор спрейове под ръка, освен ако не сте ултрас и не тръпнете да изпишете името на любимия футболен отбор под някой мост или на някоя табела. Но със сигурност мнозина от нас си носят дезодоранти, а нежната част от човечеството и всякакви спрейове и лакове за коса и тяло.

Спрей за коса може да бъде много опасен на жегата и направи голяма беля ако гръмне. Далеч не е безопасно да стои там и при температури под нулата. По относително същата причина като в топлото време.

Четете повече по темата в automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК