Twitter отменя привилегии на акаунта на Тръмп на 20 януари

Тогава в длъжност ще встъпи Джо Байдън

10.11.2020 | 10:25 Редактор: Ивет Арабова
Twitter отменя привилегии на акаунта на Тръмп на 20 януари

Американската компания Twitter ще отмени привилегиите, предоставени на републиканеца Доналд Тръмп като един от световните лидери след встъпването в длъжност на демократа Джо Байдън на 20 януари 2021 г. Това съобщи в понеделник телевизионната компания NBC, като се позовава на официалния представител на оператора на едноименната услуга за микроблогове.

"Подходът на Twitter към световните лидери, кандидати и длъжностни лица се основава на принципа на правото на хората да решат дали да вземат предвид контекста на това, което казват техните лидери. Това означава, че можем да използваме предупреждения и маркировки, както и да ограничим взаимодействието с определени акаунти. Тези рамкови правила се прилагат за действащи ръководители и кандидати за изборна длъжност, но не и за частни граждани, които не заемат такива длъжности", обясни говорителят на компанията.

Тръмп след встъпването в длъжност на Байдън ще бъде приравнен на повечето потребители на услуги за микроблогове. Затягането на изискванията ще засегне личния акаунт на републиканеца. Неговият акаунт като президент на Съединените щати ще бъде предаден на новата администрация, предава "Фокус".

Ръководителите на Twitter затегнаха политиката си за противодействие на дезинформацията преди президентските избори в САЩ. На потребителите беше забранено да обявяват победата на един или друг кандидат до момента, в който тя е обявена в официални източници или реномирани медии.

Туитовете, които съдържат опити за намеса, включително с използване на насилие, в процеса на гласуване и преброяване, се изтриват.

Снимка: Bloomberg/David Paul Morris

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК