Toyota предлага подобрен Aygo

Модифицираното градско автомобилче се предлага с еднолитров бензинов двигател и харчи 4.4 литра в смесен цикъл.

05.04.2012 | 17:32
Toyota предлага подобрен Aygo

Новата версия на Aygo, популярният градски автомобил на Toyota, вече е достъпна и на българския пазар. Малолитражката е претърпяла умерен фейслифт – с нов дизайн са бронята, калниците и предната решетка, добавени са и светодиодни дневни светлини. Предният капак е променен, за да защитава по-добре пешеходците при евентуален удар. Дължината на автомобилчето е увеличена със сантиметър и половина, но според уверенията на Toyota това не се отразява на завидно малкия радиус на завой.

Обогатено е и оборудването – в най-високото ниво то включва вече кожен волан, USB, AUX и Bluetooth входове. Новият Aygo се предлага и в модификация N1 без задни седалки, която ползва данъчен кредит.

За момента обновената малолитражка върви само с един двигател – еднолитров бензинов агрегат с максимална мощност 68 конски сили и завиден разход от 4.4 литра за 100 километра смесен пробег. Цената за най-оскъдно оборудвания модел тръгва от 15 438 лева.

Aygo се произвежда в съвместния завод на Toyota и PSA Peugeot Citroen в чешкия град Колин заедно с Peugeot 107 и Citroen C1, с които споделя обща платформа.