Новият iPhone ще има по-голям дисплей?

Южнокорейски вестник твърди, че Apple са изпратили заявка за производство на 4.6-инчови дисплеи на своите азиатски партньори.

22.03.2012 | 13:07
Новият iPhone ще има по-голям дисплей?

Новият iPhone ще има по-голям 4.6-инчов “retina” дисплей, съобщава южнокорейската преса, цитирана от Reuters. От излизането на първото поколение iPhone през 2007, устройството винаги е използвало 3.5-инчов екран. Според инфромацията, новият смартфон на Apple ще излезе на пазара през второто тримесечие на годината.

Американската компания вече е поръчала новия дисплей на своите доставчици, пише вестникът Maeil Business Newspaper. LG Display и Samsung Electronics Co, които са най-големите доставчици на дисплеи за Apple, са отказали коментар.

Samsung, която освен доставчик, е и най-големият конкурент на Apple на пазара на мобилни устройства, използва 4.6-инчов OLED дисплей в своя водещ смартфон Galaxy S II, който беше представен през април 2011.

Apple използва “retina” дисплей и в своя нов iPad, който бе представен по-рано през месеца. Технологията, дебютирала в iPhone 4, се характеризира с използването на повече пиксели в един квадратен сантиметър, в сравнение с конкурентните продукти.