Jaguar Land Rover се съюзява с Chery

Ще бъде създадена нова компания, която ще произвежда автомобили за китайския пазар.

21.03.2012 | 15:48
Jaguar Land Rover се съюзява с Chery

Jaguar Land Rover (JLR) и китайската Chery Automobile стигнаха до споразумение за сътрудничество, пише BBC. Така британската компания, която в момента е собственост на индийския гигант TATA, има намерение да проправи пътя на своите модели към китайския пазар, където търсенето им е голямо.

Договора, по силата на който ще бъде сформирана нова компания в Китай, включва изграждането на развоен център и завод. Новата структура си поставя за цел да произвежда нови модели, двигатели и да създаде търговска мрежа в Китай.

В съвместно изявление изпълнителните директори на JLR и Chery коментираха договора така: “Търсенето на автомобили Jaguar и Land Rover продължава да нараства значително в Китай. Вярваме, че JLR и Chery заедно могат да разгърнат потенциала на двете легендарни марки в най-големия автомобилен пазар в света.”

Специалитетът на Chery са малките бюджетни автомобили, които нямат никакви допирни точки с продуктите на Jaguar и Land Rover. За сметка на това обаче, компанията познава добре китайския пазар, което ще е от полза за JLR.