CNN купува Mashable?

Сделката на стойност над 200 млн. долара ще бъде обявена във вторник, съобщава Reuters.

12.03.2012 | 18:08
CNN купува Mashable?

CNN води преговори за придобиването на технологичния сайт Mashable, съобщават запознати източници, цитирани от Reuters. Очаква се съдържанието на Mashable да се влее в интернет сайта на CNN, който е един от най-посещаваните новинарски портали в Щатите. Според блогърът Феликс Салмън, сделката ще бъде обявена във вторник, но потвърждение на информацията от двете страни все още няма.

Ако до споразумение все пак се стигне, Mashable ще се превърне в най-голямата покупка за CNN.com до момента. През миналата есен компанията купи Zipe, които станаха известни с разработката на приложение за iPad, което определя какво потребителят обича да чете и сортира предложения по редица показатели. Конкретната сума тогава не стана ясна, но се смята, че е в порядъка 20-25 млн. долара.

Инвестицията за придобиване на Mashable се очаква да бъде значително по-голяма - над 200 млн. долара. Известен в интернет средите като портал за новини от сферата на социалните мрежи и технологиите, Mashable наскоро предприе експанзия и покри още два ресора – бизнес и забавление. Компанията се разрастна дотолкова, че започна агресивно назначаване на нови служители, сключвайки партньорство с новинарски сайтове като CNN и ABC News.