TikTok планира да наеме около 3000 инженери в следващите 3 г.

Приложението за споделяне на кратки видеа не се е отказало от плановете си за експанзия

28.10.2020 | 17:00 Редактор: Юлия Христова
TikTok планира да наеме около 3000 инженери в следващите 3 г.

TikTok планира да наеме около 3000 инженери в рамките на следващите три години, предимно в Европа, Канада и Сингапур, обяви компанията пред Ройтерс.

Ходът показва, че популярното приложение за споделяне на кратки видеа не се е отказало от плановете си за експанзия въпреки нарастващата несигурност за собствеността. Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди китайската ByteDance да продаде част от TikTok заради притеснения за сигурността на личните данни, които услугата събира и съхранява.

"За да подкрепим нашия бърз световен растеж, планираме да продължим да разширяваме глобалния инженерен екип на TikTok, включително чрез добавянето на приблизително 3000 инженери в Канада, Европа и Сингапур, както и в САЩ през следващите три години“, обяви говорител на TikTok.     

Съединените щати ще останат един от инженерните центрове на компанията и там ще бъдат наети още служители, поясни говорителят.

Около 1000 инженери работят в момента за TikTok извън Китай, а почти половината от тях са базирани в Калифорния.

Преди време Ройтерс писа, че ByteDance планира да инвестира милиарди долари и да привлече стотици служители в Сингапур, където избра да направи централата си за Югоизточна Азия., пише investor.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК