Google излиза на музикалния пазар

Новото предизвикателство за Google нажежава конкуренцията с друга утвърдена технологична компания- Apple.

16.11.2011 | 15:31
Google излиза на музикалния пазар

Технологичният гигант Google ще се включи в онлайн пазара на музика. Според запознати източници услугата, която ще даде възможност на потребителите да купуват музика и да слушат песни на различни устройства, ще бъде представена на специално събитие в Лос Анжелис днес, съобщава Bloomberg. Присъединяването към онлайн пазара на музика се случва около десетилетие след инвазията на Apple и създаването на онлайн магазина iTunes през 2003, предоставил възможност за легално сваляне на музика от интернет.
Новото предизвикателство за Google нажежава конкуренцията с друга утвърдена технологична компания- Apple. Двете компании вече се конкурират в сферата на смартфоните и системите за реклама. Силни конкуренти на интернет гиганта в търсенето на информация са и Amazon.com и партньорът на  Facebook в продажбата и разпространение на музика - Spotify Ltd.
Собственикът на най-голямата интернет търсачка – Google, разширява дейността си в продажбите на музика, телевизионни програми  и филми, предназначени за устройства, функциониращи под мобилния софтуер Android.