VW с удивителна

Новият Up! е автомобилът на бъдещето – микро и много техно

02.11.2011 | 17:19
VW с удивителна

Забравете глобалното село. Бъдещето е в градовете. Днешните мегаполиси ще стават още по-големи, защото икономическите и социалните стимули за това са непреодолими. И мобилността ще придобие нов, по-различен смисъл. За да спечели повече от тези процеси, Volkswagen изпраща в пазарната надпревара своя най-нов модел: Up!

Up! (удивителната е част от името) е в сегмента на най-малките градски автомобили, пряк конкурент на Fiat 500, Toyota iQ и триото Aygo/C1/107 на Toyota/Citroen/Peugeot. Но Up! има някои чувствителни предимства пред тях, особено в градове с френетичен трафик като Рим, Мадрид, Атина.

РАЗУМНА ИНВЕСТИЦИЯ. С цената си от около 10 хиляди евро Up! не е евтин, но е достъпен. Неговите потенциални клиенти ще са, първо, младите хора, които търсят своя първи нов автомобил на разумна цена, и второ, т.нар. “сребърни” клиенти - хора над 55, за които мобилността е ключова, но и нуждата от голям автомобил вече е отпаднала. Колкото до цената, тя наистина е разумна предвид качеството на изработката и материалите в интериора - те отговарят напълно на претенциите на концерна Volkswagen за изработка без компромиси.

HI TECH. Up! ще вдъхнови бъдещите си купувачи и с новаторство. Специално за този модел Volkswagen разработва съвместно с производителя на навигационни системи Navigon мултимедийно устройство с голям екран. Функцията на бордови компютър, навигация и медиен плейър са достъпни през чувствителния на допир дисплей. Устройството на Navigon може да бъде сваляно от конзолата си и да бъде използвано и като ръчен GPS. При всички положения обаче това устройство подчертава стремежа на Up! да се хареса на технически грамотната младеж (докато за изкушените от модата все пак има Fiat 500). В слота за microSD-карти можете да сложите памет с музиката, която обичате.

СЪВСЕМ ИСТИНСКИ. На пътя Up! е изненадващо зрял. В купето му спокойно ще намерят място четирима възрастни - не преувеличаваме. Колата е задвижвана от изцяло нов трицилиндров бензинов двигател, който според настройките развива 60 или 75 конски сили. И в двата случая е доста пъргав и балансиран, няма да ви притесни с неприятен шум, а на магистралата спокойно поддържа 130 км/ч. В града ще оцените също малката му дължина и много добре настроеното управление с променливо усилие на сервото.

С две думи, това не е моден аксесоар като Fiat 500. Това е следващата стъпка: автомобил, който е естествено продължение за вашия мобилен телефон, смартфон, таблет, компютър. Заслужава си удивителната.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ
3-цилиндров бензинов двигател
60 конски сили максимална мощност
95 Nm максимален въртящ момент
160 км/ч максимална скорост
14.5 секунди ускорение до 100 км/ч
4.5 литра среден разход
250 литра багажник
10 хиляди евро цена (в Германия)