Нова услуга променя начина на гледане на телевизия

Източник на вдъхновението на британските технологични експерти е социалната мрежа Facebook.

02.11.2011 | 14:58
Нова услуга променя начина на гледане на телевизия

Нова услуга има за цел да промени из основни гледането на телевизия. Името на новата услуга е Zeebox и има британски произход.
Вдъхновени от успеха на Facebook, създателите на Zeebox обединяват в едно желанието за споделяне и гледането на телевизия. Зрителите, които искат да са част от колективното преживяване, могат да поканят своите приятели да гледат една и съща програма или да приемат покана за групово гледане на телевизия.
Zeebox е дело на създателя на успешния iPlayer и осигурява на телевизионните зрители нов начин на взаимодействие.
 „Можете да сортирате програмите по обичайния ред или да поискате да ви покаже най-популярните програми в момента – коментира технически директор и съосновател на Zeebox Антъни Роуз. -  Може да видите и кои програми гледат вашите приятели точно сега“.
Така, всеки може да направи избор дали да се присъедини или да покани някого за групово гледане на даден канал. При подобно желание, каналът се променя автоматично.
 „Това, което правим, е да анализираме секунда по секунда какво се излъчва по телевизията – отбелязва Антъни Роуз. - Ако се обсъжда Том Ханкс, кликвате върху името му и излиза информация за него, може да го следвате в Twitter, да видите последните новини. И всичко това с едно кликване“.
Потребителите, които не искат да се излагат на показ, могат да превключват на режим за частно гледане. Плановете са Zeebox да се разпространи извън Великобритания, включително и в САЩ през 2012 година.