Apple изостава след RIM на пазара за смартфони в Индия

Компанията държи 2,6% от доставките на смартфони в Индия.

03.10.2011 | 10:23
Apple изостава след RIM на пазара за смартфони в Индия

Най-големият производител на смартфони в света, Apple, срещна затруднения в продажбите на iPhone в Индия, пазар с 602 млн. абонати.
Apple, която пуска новата версия на iPhone на 5 октомври 2011г., е доставила по-малко апарати за втория по големина пазар на мобилни телефони в света, отколкото в Норвегия, съобщава агенция Bloomberg.
Продажбите на компанията са застрашени, защото индийските мобилни оператори, които стартираха трето поколение мрежи през 2011г., все още не предлагат достатъчно бърза национална услуга за характеристиките на iPhone.
Apple държи 2,6% от доставките на смартфони в Индия, по данни от 30 юни 2011г., спрямо 15% за RIM, 21% на Samsung Electronics и 46% на Nokia, по данни на IDC.
Според WSJ новият продукт на най-голямата по пазарна капитализация в света компания може да донесе разочарования, защото „очакванията надхвърлят възможностите” на Apple. Вестникът пише, че е възможно компанията просто да покаже нова система, а не нова версия на смартфона.
През 2009 г. компанията ъпгрейдна своя 3G iPhone с 3G S модел. През юни 2011г. Apple направи предварително представяне на операционната система от ново поколение, включително услугите iMessage и iCloud. Подобни възможности вече се предлагат и от други производители, включително RIM и Amazon.com.