Kindle повиши продажбите на Amazon

Чистата печалба на компанията обаче се е понижила с 8% до 191 млн. долара спрямо същия период на миналата година.

27.07.2011 | 16:33
Kindle повиши продажбите на Amazon

Най-големият онлайн търговец Amazon отчете най-бързия растеж на приходите си от десетилетие насам.
Новината, че продажбите за тримесечието са се повишили с 51%, до 9,9 млрд. долара идва най-вече заради интереса към продуктите Kindle. Основателят на онлайн магазина Джеф Безос обясни, че растежът се дължи на ниските цени, по-големия избор, бързите доставки и иновациите. От появата си преди две седмици Kindle 3G е най-продаваният електронен четец в онлайн магазина. Компанията е наела нови 5300 служители, като инвестира в търговията с Китай и разширява мрежата си от складове.
За сметка на добрите резултати, чистата печалба е спаднала с 8% до 191 млн. долара спрямо същия период на миналата година. Причината е подобряването на фирмените операции и разходите за нови продукти.
Amazon стартира с продажбата на книги в Интернет през 1995 година, но в момента предлага почти всякакви стоки. Осигурява уеб хостинг, онлайн видео под наем и приложения за смартфони. Едно от най-новите предложения е „облачна“ музикална услуга. Тя дава възможност на потребителите да качват в мрежата музика и да я възпроизвеждат на различни компютри, смартфони и таблети.
Очаква се продажбите за третото тримесечие да достигнат поне 10,3 млрд. долара, като могат дори да надхвърлят 11 млрд. долара.