Ferrari рекламира смартфон

Южнокорейски университет изненадващо спечели Ferrari, осигурено от местния производител на мобилни телефони Pantech.

06.07.2011 | 14:19 Редактор: Мариета Иванова
Ferrari рекламира смартфон

Искате Ferrari, ноутбук или билети за средиземноморско пътуване? Купете си смартфон, произведен в Южна Корея, препоръчва Reuters. Това са само част от многобройните изкушения пред потенциалните купувачи на смартфони, които ще осигурят малки южнокрейски производители в опит да отклонят вниманието от гигантите като Samsung Electronics, LG Electronics и Apple.
Южнокорейски университет изненадващо спечели Ferrari, осигурено от местния производител на мобилни телефони Pantech. Технологичната компания подари автомобил за приблизително 375 500 долара като част от усилията да привлече потребители към своя Vega Racer смартфон, за който се твърди, че ще бъде снабден с най-бързия процесор в света.
Конкурентната компания KT Tech  предложи преди седмица два смартфона на цената на един. Предложението беше валидно само за близнаци, като част от промоция за новите смартфони Janus, които също ще бъдат снабдени с двуядрен процесор с мощност 1.5 GHz.
“Няма да успеем да конкурираме компании като Samsung и Apple с обикновена маркетингова стратегия и услуги. Ферарито, което символизира скоростта, се връзва добре с нашия продукт,” заяви говорител на Pantech. В параметрите на Vega Racer е осигурен и двуядрен процесор от 1.5 GHz.