Пряко от събитието с iPhone

С новото приложение на BBC вече става реалистично да се мисли за осъществяването на преки репортажи с висококачествено видео, като се използва iPhonе.

16.06.2011 | 11:06 Редактор: Красимир Лаков
Пряко от събитието с iPhone

BBC разработва специално техническо приложение за iPhone или iPad, което ще позволи на репортерите да излъчват директно видео, аудио и снимки от мястото на събитието.
Софтуеърът е адаптиран за моделите на мобилните телефони на Apple и ще стане факт до един месец. И досега много репортери при екстремни обстоятелства използват смартфони за репортажите си, но качеството винаги е било проблем.
С новото приложение вече става реалистично да се мисли за осъществяването на преки репортажи с висококачествено видео, като се използва iPhonе. Тази възможност може радикално да промени работата на репортера и да намали значително разходите за осъществяване на живи включвания от мястото на събитието, защото ще елиминира нуждата от специална сателитна техника, големи камери и друго оборудване, големи екипи на мястото на събитието и др. Новата технология е част от по-широка стратегия за повишаване използваемостта на смартфоните в работата на репортерите от мястото, на което се намират.
Освен да предават директно от мястото на събитието, чрез програмата, репортерите на британската медия ще могат да качват в реално време снимки, видео и аудио в базата данни на BBC от своите iPhone или iPad.