Nintendo представи новата си конзола

Wii U ще се появи на пазара след април 2012 г., обявиха от компанията.

08.06.2011 | 11:33 Редактор: Доника Ризова
Nintendo представи новата си конзола

Японският гейминг гигант  Nintendo показа в Лос Анжелис  HD версия на своята хитова конзола за игри Wii, оборудвана с 6.2-инчов тъч скрийн контролер.
“Има възможност да играете на телевизионния екран по традиционнияначин, но можете да изключите телевизора и да играете само с контролера като използвате тъч скрийн или да  използвате едновременно и двата екрана – заяви Синди Гордън, вицепрезидент на Nintendo  Америка. - Това предоставя  магията, която може да се усети при някои от по-новите поколения игри.”
Първите реакции след презентацията  са по-скоро сдържани. Специалистите в бранша смятат, че  устройството няма да предизвика  сериозна промяна в сектора.
Все пак повечето от тях харесаха иновацията в контролера, който прилича на смартфон. С него могат да се водят видео-разговори, а допълнителните функции ще допаднат на запалените почитатели на Nintendo, отбеляза Associated press.
Wii U ще се появи на пазара след април 2012 г., обявиха от компанията. Все още няма официална информация за цената, но прогнозите са, че конзолата ще струва около 300 долара, а допълнителният контролер - още 100 долара.
Първите игри за него вероятно ще са адаптирани версии на тези, които  вече са  достъпни за конзоли на Sony и Microsoft.
Фактът, че има почти година до излизането на пазара, позволява на създателите да направят още модификации и подобрения, както и да увеличат броя на заглавията, които ще могат да се играят.
Wii U е не само първата конзола на Nintendo от 5 години насам, но и първата им за графики с висока резолюция. Контролерът показва случващото се на екрана, но с допълнителна информация, и като цяло може да даде предимство на компанията в конкуренцията на пазар, оценяван на 65 млрд. долара годишно, или повече от този на холивудските кинопродукции.