Sony представи своя първи таблет

Sony влиза в остра конкуренция с Apple на пазара на таблети.

26.04.2011 | 12:57
Sony представи своя първи таблет

Японският производител Sony представи своя първи таблет, следвайки Samsung и Motorola в борбата за пазарно позициониране срещу Apple. Sony представи два нови таблета, които ще се предлагат с операционната система на Google - Android 3.0 и може да се окажат най-важният продукт на японската компания след Playstation през 1994 г. Точно тук се крие прекият сблъсък с лидера на пазара Apple и неговия iPad.
Японският концерн се погрижи да вдигне шум около навлизането си на този пазар още през януари. Тогава по време на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас вицепрезидентът Sony Corp. Кунимаза Сузуки заяви, че компанията има амбициите да завземе второто място, веднага след лидера Apple, още през тази година. Въпреки, че към момента пазарът на таблети се доминира от iPad няма спор, че предстои ожесточена борба от конкурентите на Apple, като Sony, Samsung, Motorola и други.
“Предлагаме уникален продукт,” коментира Сузуки. -“Той е лек и може да се носи като списание в ръка. Без да губи възможностите за сърфиране в Интернет, човек може да го носи със себе си навсякъде”.
Черните, блестящи таблети на Sony с кодово име S1 и S2 са първите, на които ще може да се играе на PlayStation. Продуктите ще се предлагат в цял свят, като яснота около конкретните цени все още няма.
S2 ще се свързва с виртуалната библиотека на Sony и ще насърчава ползването на ресурси в cloud computing.