Nissan пуска над 20 автономни модела автомобили до 2023 г.

Технологията ще позволи на по-скъпите модели да се управляват без ръце по пътищата

12.10.2020 | 23:10 Редактор: Георги Камарашев
Nissan пуска над 20 автономни модела автомобили до 2023 г.

Японският автомобилен концерн Nissan Motor ще оборудва всички свои бъдещи превозни средства с основни автоматизирани функции за шофиране, като планира да пусне повече от 20 такива модела до началото на фискалната 2023 г. Технологията ще позволи на по-скъпите модели на Nissan да се управляват без ръце по пътищата, докато автомобилите от по-нисък клас ще могат да проследяват превозните средства около себе си, съобщава Nikkei Asia Review.

Nissan иска да продава по 1,5 млн. превозни средства с функция за самоуправление до фискалната 2023 г. Страни и региони без необходимата магистрална инфраструктура ще бъдат изключени от плановете.

Производителят на автомобили представи технологията си ProPilot 1 за някои модели още през 2016 г. Това позволява на автомобилите автоматично да следват превозното средство пред себе си на магистралата. 

Миналата есен Nissan пусна своя нов SUV модел Skyline, оборудван с актуализирана технология ProPilot 2.0. Тя предлага първата в света система за подпомагане на водача, съчетаваща навигация по магистрала с възможности за автономно шофиране.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Bloomberg/Akio Kon

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК