Samsung спечели договор зa 5G на стойност $6,6 млрд.

По този начин пазарния дял на телекомпанията ще се увеличи във време на криза

08.09.2020 | 11:07 Редактор: Виктория Гетова
Samsung спечели договор зa 5G на стойност $6,6 млрд.

Samsung Electronics спечели договор за 7,9 трлн. вона (6,6 млрд. долара) за предоставянето на решения за петото поколение мобилни мрежи на Verizon Communications в Съединените щати. Това представлява голяма победа за бизнеса с телекомуникационно оборудване на южнокорейския гигант, пише Bloomberg,

Споразумението е било финализирано в петък и важи от 30 юни до декември 2025 г., разкриват документи, подадени към регулаторите.

Сделката представлява един от най-големите 5G договори на Samsung, откакто преди няколко години компанията реши да инвестира в подобно оборудване и да се конкурира с глобални играчи като Nokia и Ericsson в предоставянето на телекомуникационни решения.

Всичко това ще увеличи пазарния дял на Samsung в телекомуникационната индустрия във време, в което лидерът Huawei Technologies се сблъсква със санкции от САЩ и се бори с усилията на Вашингтон да накара съюзниците си по света да не работят с китайската компания.

Книжата на Nokia понижиха стойността си с над 2,5% днес в Хелзинки. Анализаторът на Liberum Янардан Менон пък припомня стари доказателства, че финландският гигант в производството на телекомуникационно оборудване губи дял при най-големия американски оператор заради Ericsson, което потенциално може да засегне дългосрочните инвестиции на Nokia в технологии.

Четете още по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК