Франция разследва TikTok

Според собствениците на ByteDance твърденията, че е контролирана от китайското правителство, са спекулативни

11.08.2020 | 14:55 Редактор: Георги Камарашев
Франция разследва TikTok

Френският регулатор за опазване на личните данни започна разследване срещу TikTok. Приложението на ByteDance привлича вниманието на властите за пореден път заради опасения във връзка с политиките му, съобщава Bloomberg.

Говорител на базирания в Париж регулатор CNIL е заявил, че агенцията е инициирала свое разследване, след като през май е получила жалба, но отказа да даде подробности за оплакването или за сроковете по него.

CNIL "е особено бдителен по отношение на тази компания, особено като се има предвид това оплакване, въпросите и другите жалби, които комисията вероятно ще получи", обяви говорителят.

TikTok не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Приложението на ByteDance е под все по-голям натиск и в САЩ заради опасения за националната сигурност. Microsoft води преговори за придобиване на операциите на TikTok в Съединените щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия. 

Според собствениците на китайската компания твърденията, че е контролирана от китайското правителство или че използва потребителските данни и ги излага на риск, са абсолютно спекулативни.

Четете цялата статия в Investor.bg.

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК