Peugeot отново ще оперира в Америка, след 32 г. отсъствие

Компанията ще заложи на компактни модели, а не на кросоувъри

11.08.2020 | 13:20 Редактор: Георги Камарашев
Peugeot отново ще оперира в Америка, след 32 г. отсъствие

Френският гигант PSA Peugeot Citroen ще се завърне на северноамериканския пазар след 32 години отсъствие, потвърди вече официално групата. Донякъде изненадващо, тя първоначално ще заложи на компактни модели, а не на кросоувъри отвъд Океана.

Шефът на клона на PSA в Атланта Лари Доминик потвърди пред Automotive News, че при завръщането през 2022 г. акцентът ще е върху автомобили от С- и D-сегмента, като Peugeot 308 и 508.

Френската компания оперираше в Америка през 80-те, но така и не успя да наложи сериозно пазарно присъствие, донякъде и заради активната кампания на федералните и щатските власти срещу леките коли с дизелови мотори. С началото на глобалната рецесия през 1990 PSA реши да напусне северноамериканския пазар.

Сега обаче главният изпълнителен директор Карлос Тавареш е убеден, че моментът е назрял за нов опит.

Самият Тавареш уточни преди време, че на този етап няма никакви амбиции да изнася производства в Северна Америка. В момента Peugeot продава автомобилите си с един от най-високите маржове в индустрията и може да си позволи да ги намали малко за сметка на транспортни разходи и евентуални мита.

Четете цялата статия в Automedia.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК