Amazon пуска колички за пазаруване с камера, които таксуват купувачите

Dash Cart разполагат и с вграден кантар

14.07.2020 | 23:43 Редактор: Наталия Тотева
Amazon пуска колички за пазаруване с камера, които таксуват купувачите

Amazon пуска колички за пазаруване, които следят продуктите, които се добавят в тях, а след това автоматично таксуват потребителите. Това позволява на хората да не се редят на каса.

Количките, наречени Dash Carts, ще бъдат пуснати в новия хранителен магазин на Amazon в района на Лос Анджелис, който се планира да отвори врати тази година.

Dash Carts са изградени на база технологията на безкасовите магазини нa Amazon Go. Въпросните търговски обекти отвориха врати през 2018 г. и позволяват покупката на продукти без чакането на каса.

Интернет гигантът навлезе по-активно на пазара на хранителни стоки през последните няколко години, но чрез безкасовата технология Amazon се надява да направи пазаруване по-приятно преживяване.

Всяка количка е оборудвана с камера, която идентифицира продуктите, когато те бъдат поставени в чанти в самата количка. Има и вграден кантар за продуктите, които е необходимо да се измерят.

Dash Cart са проектирани за малко до средно пазаруване. Когато купувачът добавя или премахва някой продукт, дисплей на количката коригира общата сума, която трябва да се плати, пише Investor.bg.

Компанията таксува кредитната карта, свързана с акаунта в Amazon и изпраща касовата бележка на имейл адрес.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК