По време на криза: Amazon наема още 75 000 работници

Онлайн доставките растат, а компанията трябва да се справи с високото търсене

14.04.2020 | 23:30 Редактор: Ралица Братанова
По време на криза: Amazon наема още 75 000 работници

Американският технологичен концерн Amazon обяви, че ще наеме още 75 хил. души за различни работни позиции – от складови служители до шофьори за доставките. 

Това се случва, докато епидемията на коронавируса продължава да държи американците заключени в домовете им, а търсенето на онлайн поръчки расте, съобщава Ройтерс.

Докато купувачите опразват щандовете, страхувайки се от по-дълга блокада или от липса на продукти, компаниите се надпреварват да поддържат наличностите на храни и здравни продукти и държат служителите си, които работят в магазините или се занимават с поръчки, пише Investor.bg

Гигантът в онлайн търговията се изправя пред тежката задача да наеме още хора, въпреки че нарастват призивите да затвори свои обекти. Компанията, която обяви, че има случаи на коронавирус сред служителите на складовете си и се изправи пред няколко демонстрации, заяви, че ще започне да проверява температурата на служителите си ще ги задължи да носят маски. Правилата ще важат както за складовете в САЩ, така и в тези в Европа.

Вече се чуха призиви и от властите компанията да затвори своите складове. Но в момент, в който безработицата достига рекордни нива, Amazon се опитва да запълни празнината. 

Снимка: Bridget Bennett/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК