Razer с вендинг машини за маски в Сингапур, първите 5 млн. са безплатни

До 1 юни ще бъдат поставени 20 устройства в молове и центрове

14.05.2020 | 10:36 Редактор: Наталия Тотева
Razer с вендинг машини за маски в Сингапур, първите 5 млн. са безплатни

Производителят на гейминг хардуер Razer планира да предложи местно произвеждани маски в Сингапур, които ще се набавят чрез вендинг машини, предаде Ройтерс. Компанията е предвидила 5 милиона безплатни бройки на гражданите над 16-годишна възраст, а след това маските ще могат да се купуват.

До 1 юни ще бъдат поставени 20 машини в моловете Frasers Property и в центровете за съвместна работа JustCo в бизнес района. Това е датата, на която Сингапур планира да вдигне блокадата си.

Razer  е сред множеството компании, създали нови линии в заводите си, за да отговорят на търсенето на медицински продукти по време на пандемията.

Компанията посочва, че е сключила партньорство със Sunningdale Tech, така че скоро да успее да удвои производствения капацитет на маските до 10 млн. на месец, след като създаде производствена линия за тях в Сингапур през април.

През миналия месец Сингапур обяви, че носенето на предпазни маски на публични места става задължително и разпространи такива за многократна употреба.

Razer ще продължи да подкрепя Сингапур в опитите да си набавя сам достатъчно маски, обявиха от компанията, пише Investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК