Бил Гейтс е обект на ожесточени конспиративни теории за Ковид-19

Милиардерът е дори по-популярен от схващането за разпространението на вируса чрез 5G мрежите

10.05.2020 | 16:01 Редактор: Юлия Христова

От началото на пандемията Ковид-19 милиардерът и филантроп Бил Гейтс е обект на ожесточени конспиративни теории. От твърдения, че той е прогнозирал заразата до теории, че е предизвикал пандемията, за да продава ваксините си. 

Във Facebook публикациите за връзката на Бил Гейтс с коронавируса са харесвани и коментирани 900 000 пъти, а в YouTube 10-те най-популярни видеа за него, публикувани през март и април, са гледани над 5 милиона пъти.

Така милиардерът е дори по-популярен от конспиративната теория за разпространението на вируса чрез 5G мрежите. Всичко тръгва от негова реч, в която преди 5 години той предупреждава, че човечеството е изправено пред сериозна заплаха.

Съвпадение или не, речта се превръща в знак, че именно Бил Гейтс е предрекъл сегашната пандемия. А конспиративните теории стигат и още по-далеч – че зад всичко това стои идеята да се продадат ваксините, които неговата компания разработва. В Twitter се появява и патент за ваксина срещу коронавирус, заявен от британския изследователски институт "Пърбрайт", който е бил финансиран от фондация "Гейтс“. И това засили страховете заради твърдения, че между 2000 и 2017 фондацията на Гейтс е тествала ваксина за полиомиелит в Индия и са заразени 496 000 деца. 

Според СЗО обаче за същия период в страната са регистрирани 17 случая на заболяване. В кампанията срещу Гейтс се включва Робърт Кенеди-Младши. Организира петиция с призив фондация "Бил и Мелинда Гейтс“ да бъде разследвана за медицински злоупотреби и престъпления срещу човечеството. 

И все пак, въпреки конспирациите, фондацията на Бил Гейтс дарява 250 милиона долара за борба с пандемията.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Той много тясно се оказа, че е свързан със СЗО. Доста любопитно. Сигнализирай за неуместен коментар