Служителите на Facebook и Google ще работят от вкъщи до края на годината

Facebook даде на служителите 1000 долара бонуси за разходите за работа от дома и отглеждането на деца

08.05.2020 | 11:56 Редактор: Александра Иванова
Служителите на Facebook и Google ще работят от вкъщи до края на годината

Технологичните гиганти Facebook и Google обявиха, че служителите им ще работят от вкъщи до края на годината. Компаниите обещаха, че ще отворят офисите си скоро, но позволяват по-голяма гъвкавост при работа от дома.

Първоначалният план на Google беше служителите да работят от домовете си до 1 юни, но последното решение гласи, че удължава мярката с още седем месеца. Изпълнителният директор на Google Сундар Пичай заяви, че служителите, на които им се налага да се върнат в офиса, ще заработят от юли при засилени мерки за безопасност, съобщава Би Би Си.

"Но служителите, които могат да извършват работата си от вкъщи, ще продължат да работят по този начин  до края на годината", уточни Пичай.

Съобщението съвпада с Facebook, тъй като все повече компании започват да разгръщат своите стратегии за връщане към работа.

"Facebook направи следващата стъпка във връщането си към философията на работа. Днес обявихме, че всеки, който може да върши работата си дистанционно, може да продължи да го прави до края на годината", заяви говорител.

Платформата за социални медии беше сред първите технологични фирми, които помолиха своите служители да започнат работа от разстояние. Facebook даде на служителите бонуси в размер на 1000 долара за разходите за работа от дома и отглеждането на деца.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК