Съдят Zoom заради нередности, касаещи сигурността на потребителите

Компанията се опитва да се справи с уязвимостите си

08.04.2020 | 23:30 Редактор: Юлия Христова
Съдят Zoom заради нередности, касаещи сигурността на потребителите

Един от акционерите на Zoom Video Communications е завел съдебно дело срещу компанията, обвинявайки я, че приложението ѝ за видеоконферентни разговори е обявило, че има по-високи стандарти за поверителност от реалните и не е разкрило, че услугата не е криптирана от край до край, предава Ройтерс.

Акционерът Майкъл Дрио посочва в съдебния си иск, че поредицата от скорошни медийни публикации, подчертаващи пропуските в поверителността на приложението на Zoom, са довели до спада на цената на акциите на компанията, пише investor.bg.

Книжата на Zoom завършиха търговията вчера със 7,5% понижение на стойността до 113,75 долара. Те загубиха близо една трета от пазарната си стойност, откакто достигнаха рекорден връх в края на март.

Главният изпълнителен директор на Zoom Ерик Юън миналата седмица се извини на потребителите, заявявайки, че компанията се е провалила в комуникирането на поверителността и очакванията за сигурността, но е предприела действия за премахване на проблемите.

Zoom се опитва да се справи с уязвимостите си, докато трупа милиони нови потребители от цял свят, които са принудени да работят от вкъщи заради мерките, свързани с овладяването на коронавируса.

Въпреки това Zoom се сблъсква с недоволството на онези, които са притеснени за липсата на криптиране от край до край на сесиите за срещи и от включването на непоканени гости в онлайн сесиите им.

Космическата компания на Илън Мъск SpaceX наскоро забрани на служителите си да ползват Zoom, позовавайки се на "значителни притеснения за поверителността и сигурността“, а тайванският кабинет каза на правителствените агенции да спрат да ползват приложението.

Zoom не е отговорила на запитването на Ройтерс за коментар по въпроса след приключването на борсовата сесия вчера.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК