Google забрани всички реклами на медицински маски

Коронавирусът вече взе над 4200 жертви, а заразените са поне 118 хил.

11.03.2020 | 15:27 Редактор: Искра Ангелова
Google забрани всички реклами на медицински маски

Google временно забранява рекламите на медицински маски, които се увеличиха значително онлайн с разпространението на коронавируса, предава CNBC.

"За да сме предпазливи, решихме временно да забраним всички реклами на медицински маски за лице", посочва говорител на Google в имейл до медията. 

"Активно следим ситуацията и ще продължим да предприемаме действия, за да опазваме потребителите".

Засега ограниченията се отнасят единствено за маските за лице и не касаят реклами за други продукти, които могат да защитават срещу епидемията, като специалните костюми и дезинфектантите, които също станаха особено популярни в последните седмици.

Google заяви, че "продължава да обмисля” дали забраната трябва да се прилага и за други продукти и обяви, че ще са нужни "няколко дни", за да се свалят съществуващите реклами на маски, което означава, че в близките дни потребителите все още ще виждат такива, информира Investor.bg.

Най-новата промяна в политиката беше направена в момент, в който Google се опитва да адресира дезинформацията в платформите си, докато Ковид-19 продължава да се разпространява по света. Вирусът вече взе над 4200 жертви, а заразените са поне 118 хил.

Медицинските експерти се опитаха да предупредят, че здравите хора не е нужно да носят маски, защото те не предпазват, както и за да не се окаже, че медицинските работници нямат достатъчно маски за себе си.

Интернет гигантът заяви, че новата забрана за медицинските маски е по-широка и се прилага и за продукти, при които дори не се споменава Ковид-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК