Производството на Tesla също не е "имунизирано" срещу коронавируса

Регистрациите на новите им коли в Китай се свиват с 46%

27.02.2020 | 14:15 Редактор: Ивет Арабова
Производството на Tesla също не е

Регистрациите на нови автомобили на Tesla се свиват с 46% в Китай през януари спрямо предходния месец на фона на заплахата от разпространението на коронавируса, съобщава Bloomberg.

3563 са регистрираните автомобили на Tesla в Китай през миналия месец, което е понижение спрямо регистрираните 6643 броя през декември, сочат данни на China Automotive Information Net. От регистрираните през януари автомобили 2605 са създадените в азиатската страна.

Данните за януари показват, че американският производител на електромобили не е имунизиран за предизвикателствата, с които индустрията се сблъсква. Китайският автомобилен пазар се насочва към трети пореден годишен спад, след като коронавирусът добави ново напрежение към това от забавящата се икономика и търговските спорове между Вашингтон и Пекин, информира Bloombergtv.bg

Като цяло доставките на нови електрически превозни средства от автопроизводителите към търговците в Китай се свиват с 54% миналия месец според данни на Китайската асоциация на автомобилните производители.

Снимка: Bloomberg/David Paul Morris

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК