Aston Martin продава дял от фирмата на милиардер от "Формула 1"

Този ход ще ѝ осигури средства за производството на нов SUV модел

31.01.2020 | 17:12 Редактор: Ивет Арабова
Aston Martin продава дял от фирмата на милиардер от

Производителят на луксозни автомобили Aston Martin Lagonda Global Holdings сключи сделка за продажба на миноритарен дял на милиардера Лорънс Строл, като това ще осигури на британската компания необходимите средства за производството на нов SUV модел, съобщава Bloomberg.

Консорциум, ръководен от Строл, ще плати 182 млн. паунда за 16,7-процентен дял, а при последваща емисия за права, подкрепена от основните акционери, трябва да се наберат още 318 млн. лири, се казва в изявление на базираната в Англия компания в петък.

Строл, канадски инвеститор, който притежава състезателен отбор във "Формула 1", спечели подкрепата на борда на Aston Martin, след като конкурентът му Geely се отказа от идеята да инвестира в производителя на спортни автомобили, информира Investor.bg.

60-годишният Строл натрупа своето богатство, като създаде и след това продаде две модни марки - Tommy Hilfiger и Michael Kors. Той ръководеше група инвеститори, които поеха екипа на Force India във Формула 1. Преименуван на Racing Point, той е базиран в САЩ и получава своите двигатели от Mercedes-Benz. Синът на Строл Ланс е пилотът в отбора.

Снимка: Bloomberg/Kiyoshi Ota

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК