Aston Martin изобрети мотоциклет

Дизайнерският екип e почерпил вдъхновение от бъдещите суперавтомобили

08.11.2019 | 22:47 Редактор: Юлия Христова
Aston Martin изобрети мотоциклет

Опитите на автомобилните производители да създадат собствени мотоциклети не са чести. В повечето случаи публиката се отнася скептично към тях, но това, което направи Aston Martin, определено ще привлече вниманието.

Първият опит на британците в тази сфера се нарича AMB 001 и е създаден в съвместна работа с мотоциклетният производител Brough Superior. Дизайнерският екип на Aston, явно черпейки вдъхновение от бъдещите суперавтомобили, трябва да получи похвалата тук. Според съобщението на марката дизайнът демонстрира ниво на елегантност, което обикновено не може да бъде открито при състезателните мотоциклети. Според нас то е просто изкуство на две колела.

Макар мотоциклетите на Brough Superior да клонят към тази категория така или иначе, намесата на Aston определено е оставила своята следа. Използвани са фиброкарбон, титан и алуминий в обилни количества, а резултатът е допълнен от кожа и обшита на ръка седалка. Вилката е с двойни триъгълни носачи, а върху предницата се осъществява аеродинамичен натиск при скорост, пише automedia.bg.

Двигателят е V-туин с турбо, който за първи път може да бъде видян в мотоциклет на Brough. Освен мощността си от 180 к.с. той предлага и голям въртящ момент. С оглед теглото на мотоциклета от само 180 килограма, очакваната динамика е на високо ниво.

Макар AMB 001 да изглежда повече от добре, едва ли ще бъде виждан често наоколо. Основната причина за това е цената от 108 хиляди евро, което е отвъд екстравагантното за какъвто и да е мотоциклет. От модела ще бъдат произведени само 100 бройки на ръка във фабриката на Brough Superior в Тулуза.

Снимка: Aston Martin

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК