BMW с планове за M-модели при мотоциклетите си

Най-спортните двуколесни ще получат емблема М

06.10.2019 | 22:14 Редактор: Василена Василева
BMW с планове за M-модели при мотоциклетите си

Производителят на мотоциклети BMW е подал заявление за защита на наименованията M 1000 RR, M 1000 XR и M 1300 GS. Правните действия са извършени през юли пред германското патентно ведомство, пише Automedia.bg

Наименованията могат да бъдат използвани за мотоциклети, части, аксесоари и в други категории. Първоначалният период за защита ще бъде до средата на 2029 г. След подаването на заявленията не е задължително реалното използване, но се очаква мотоциклети с тези наименования да се появят скоро.

В автомобилната област М-моделите маркират върха на моделната гама във всеки сегмент, в който баварците са представени. Наименованието M Performance се използва и за сравнително спортни автомобили, които не са разработени специално като М. Защо тази традиция да не бъде пренесена и при мотоциклетите?

За първи път специалното оборудване на модела S 1000 RR бе допълнено от М-части през 2019 г. За М-моделите вероятно ще бъдат предлагани повече части от карбон, но и различна система на електрониката. В случая с M 1300 GS е възможно и разширяване на работния обем или просто увеличаване на мощността, което да оправдава числото 1300.

Снимка: BMW