Лаптопите на Dell - по-привлекателни за хората с iPhone

Фирмата е третият по големина производител на персонални компютри

03.01.2020 | 15:24 Редактор: Юлия Христова
Лаптопите на Dell - по-привлекателни за хората с iPhone

Dell Technologies се опитва да направи лаптопите си по-привлекателни за потребителите на iPhone.

Базираната в Тексас компания за персонални компютри работи по софтуер, който позволява на потребителите да получат огледален образ на този от екрана на техния iPhone на лаптопи Dell, пише Bloomberg.

Функцията ще бъде пусната в следващите месеци като ъпдейт към софтуера на Dell - Mobile Connect, който добави такава функционалност за телефони с Android още през 2018 г. Ъпдейтът също така ще позволи на потребителите на Dell да дърпат снимки, видео и други файлове от iPhone и да ги прехвърлят на персоналните си компютри.

Софтуерът изисква сваляне на приложение за iPhone и работи с лаптопите Dell XPS, Inspiron, Vostro и Alienware, които са с Windows 10.

Хората, ползващи Mobile Connect с iPhone преди можеха да получават известия и да изпращат съобщения. Dell твърди, че над 150 млн. обаждания и съобщения са били изпратени през нейния софтуер, като половината от тях са от устройства на Apple.

Dell, третият по големина производител на персонални компютри, вижда софтуера като начин да накара повече хора да купят нейни продукти.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК