Мобилни приложения ни правят по-щедри не само по Коледа

1000 души, които ги използват, са дарили около 31 000 долара

26.12.2019 | 15:20 Редактор: Юлия Христова
Мобилни приложения ни правят по-щедри не само по Коледа

Всеки път, в който Виктория Алдерман консумира храна в някое заведение чрез мобилно приложение за благотворителност, тя дарява 10% от своята сметка за каузи, свързани с борбата с глада и недохранването, пише BBC.

И всеки път, в който 25-годишният рецепционист от Кембридж, Масачузетс се възползва от услугите на компанията за споделени пътувания Uber, 2% от цената на пътуването автоматично бива изпратена до организации, чиято кауза е опазването на климата.

"Това е лесен начин за подкрепа на различни благотворителни организации", казва Алдерман, която е дарила малко над 100 долара от май насам.

Компанията със седалище в САЩ Momentum е една от многото, опитващи се да променят начина, по който хората даряват за благотворителност. Докато правят изследване върху благотворителните каузи, изпълнителният директор на компанията Ник Фиц, заедно с нейните съоснователи Ари Каган и българинът Иван Димитров решават да създадат приложението Momentum, пише bloombergtv.bg.

“Открихме, че голяма част от хората биха дарили с до 2,5 пъти повече, в сравнение с даренията, които правят, и искахме да направим нещо, за да затворим тази ножица", казва Фиц.

Той обяснява, че мобилните приложения позволяват на хората да проследят къде отиват техните дарения. До този момент 1000 души, които използват приложението са дарили около 31 000 долара.

Приложенито за дарения дават възможност и за свързване с други популярни услуги като Spotify и Fitbit. Чрез музикалната платформа за стрийминг, спортните отбори могат да създадат плейлист, в който феновете да добавят песни, като по този начин правят дарение за кауза, която въпросният отбор подкрепя.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК