Amazon планира да работи с нискотарифна авиокомпания за пратките си

Sun Country Airlines ще стартира доставките от второто тримесечие на 2020 г.

18.12.2019 | 23:20 Редактор: Юлия Христова
Amazon планира да работи с нискотарифна авиокомпания за пратките си

Американският технологичен концерн Amazon се обръща към необичаен партньор, за да  разшири бизнеса си с доставка на пратки - нискотарифна авиокомпания.

Sun Country Airlines, малка авиокомпания от Минеаполис, ще оперира за Amazon флотилия от десет преобразувани товарни самолета Boeing 737-800 от второто тримесечие на 2020 г.

Amazon разраства своето подразделение Amazon Air, което в момента разчита на карго авиокомпаниите Atlas Air и ATSG за разпределяне на пратките. Amazon притежава варанти за закупуване на миноритарни дялове и в двете компании и се опитва сам да осъществява все повече логистични операции. През юни Fedex обяви, че няма да поднови договора си за експресни доставки с Amazon в Съединените щати, припомня CNBC.

Sun Country, която е собственост на частната акционерна компания Apollo Global Management, ще използва шанса, за да помогне за изравняване на сезонността при полетите във ваканционните сезони, които се покачват през първото тримесечие, когато почиващите се отправят на юг, заявява изпълнителният директор Джуд Брикър пред CNBC, пише investor.bg.

Тези сезонни колебания са сред "основните предизвикателства, които имаме пред разрастването на нашия бизнес“, пояснява Брикър и добавя, че търсенето на продукти от Amazon достига пика си през четвъртото тримесечие преди периода на пика на авиокомпанията.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК