Fiat и Peugeot с финални преговори за сливането си

Това би създало четвъртия по големина автомобилен производител в света

17.12.2019 | 15:01 Редактор: Ивет Арабова
Fiat и Peugeot с финални преговори за сливането си

Директорските бордове на автомобилните концерни Fiat Chrysler NV (FCA) и Peugeot SA ще се срещнат поотделно днес, за да обсъдят финализирането на първоначалното споразумение за сливане на стойност 50 млрд. долара, което би създало четвъртия по големина автомобилен производител в света, съобщава "Ройтерс".

През октомври двете компании обявиха, че планират сливане, след което ръководителят на PSA, която произвежда автомобилите с марка Peugeot, Карлос Таварес ще стане главен изпълнителен директор на новото дружество, като Джон Елкан от Fiat Chrysler ще запази своя председателски пост, информира Investor.bg

PSA и FCA заявиха, че ще се стремят да приключат сливането до края на тази година, за да създадат нова група с годишни продажби от 8,7 млн. броя, което би я поставило директно след Volkswagen, Toyota и Renault-Nissan.

Групата ще включва марките Fiat, Jeep, Dodge, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall, като в същото време обединението ще има достъп както до пазара за масови превозни средства, така и до този за премиум модели и тежкотоварни превозни средства.

По-рано този месец FCA получи одобрение за сливането от страна на френското правителство, което е един от основните ѝ акционери. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК