Следващото поколение Opel Corsa - само електрическо

Моделът ще си останел хечбек и нямало шанс да се появи във SUV-вариант

24.11.2019 | 21:14 Редактор: Юлия Христова
Следващото поколение Opel Corsa - само електрическо

Следващото шесто поколение на Opel Corsa вероятно ще бъде само електрическо, заяви пред Autocar шефът на Vauxhall Стивън Норман. Той беше категоричен, че моделът ще си остане хечбек и няма шанс да се появи във SUV-вариант.

Петата генерация на популярния автомобил, който в Европа се продава под марката Opel, а във Великобритания като Vauxhall, се появи по-рано тази години. Той се предлага в електрически вариант, който има пробег от 330 км с едно зареждане на батериите.

"Настъпващата електрификация ще направи автомобилите от сегментите B и A още по-предпочитани от клиентите. Затова и следващото поколение на Corsa ще е изцяло електрическо", коментира Норман.

Все пак той допълни, че преди това, трябва да бъде разрешен проблема с инфраструктурата за превозните средства на ток, особено в големите градове. Това се отнася най-вече за хората, обитаващи жилищни блокове, които трябва да получат възможност за лесно зареждане на своите електромобили. Норман вярва, че с помощта на властите напредъкът ще бъде забележим, като преломният момент в това отношение ще настъпи съвсем скоро, пише automedia.bg.

Шефът на Vauxhall призна, че в Opel са били принудени да пуснат по-бързо на пазара новата Corsa, тъй като, ако компанията беше оставила в продажба четвъртото поколение на модела, е трябвало да плаща сериозно възнаграждение на GM.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК