Microsoft актуализира правилата си за облачни услуги след проучване на ЕС

Компанията ще засили защитата на данните, когато сключва договори

18.11.2019 | 20:35 Редактор: Ралица Братанова
Microsoft актуализира правилата си за облачни услуги след проучване на ЕС

Microsoft обяви днес, че ще актуализира правилата си за поверителност на данните в своите договори за облачни услуги, след като европейските регулатори установиха, че сделките ѝ с институции в Европейския съюз (ЕС) не са защитили информацията в съответствие с местното законодателство, предават от Ройтерс, цитирани от Investor.bg.

EDPS, регулаторът, съблюдаващ за опазването на данните в ЕС, започна разследване през април, за да установи дали договорите на Microsoft с Европейската комисия (ЕК) и други институции в блока отговарят на правилата за защита на информацията. 

През октомври бяха официално изразени опасенията на регулатора за това доколко Microsoft изпълнява изискванията. 

В изявление на своя уебсайт, адресиращо проблема, Microsoft заяви, че ще засили отговорностите си за защита на данните, когато сключва договори за предоставянето на корпоративни услуги. 

Компанията - единственият голям доставчик на облачни услуги, който предлагата такива условия в Европейското икономическо пространство и отвъд него, очаква новите разпоредби, свързани с клиентите от публичния сектор и предприятията да бъдат приложени в началото на 2020 г.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК