Най-мощното Korando ще бъде електрическо

Първият модел на ток на SsangYong ще предлага пробег от 420 км

03.11.2019 | 14:40 Редактор: Василена Василева
Най-мощното Korando ще бъде електрическо

Новото поколение на SsangYong Korando беше представено през февруари тази година, а след това на автосалона в Женева дебютира и версията му за Европа (на снимките). Тогава корейският производител обяви, че работи и върху изцяло електрическа модификация на кросоувъра, чиито характеристики вече са известни.

Както съобщава AutoExpress, електрическият Korando ще получи един електромотор с мощност 188 к.с. Максималната скорост на тази версия ще е 150 км/ч, а капацитетът на батериите ще е 61,5 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът ще изминава до 420 км  (по цикъл NEDC), а като основен съперник се посочва Hyundai Kona (545 км по NEDC).

На пазара в Южна Корея Korando се предлага само с един двигател - 1,6-литров дизел с мощност 136 к.с. и 324 Нм. В гамата за Европа има и версия с 1,5-литров бензинов мотор GDI-Turbo, който развива 163 к.с. и 280 Нм. Така той се оказва по-слаб от агрегата на електрическата версия.

И двата двигателя се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия или с "автомат" Aisin със същия брой предавки. Системата за задвижване на четирите колела е достъпна само при вариантите с автоматични скорости.

Снимкa: SsangYong

Продължението на статията, както и още снимки - в Аutomedia.bg