Porsche започва да продава колите си и онлайн

Прогнозират 10% ръст на купените автомобили онлайн през 2025 г.

31.10.2019 | 15:20 Редактор: Ивет Арабова
Porsche започва да продава колите си и онлайн

Дъщерната на Volkswagen фирма Porsche започна да продава автомобилите си онлайн, следвайки примера на други производители. От понеделник спортните модели на марката могат да бъдат поръчани не само при дилърите, но и директно в интернет, информира Automedia.bg.

Шефът на търговския отдел в Германия - Александер Полих, каза пред Automobilwoche: Така реагираме на нуждите на клиентите, които се чувстват у дома в дигиталния свя. Според него през 2025 г. около 10 процента от автомобилите на марката в Германия ще бъдат купувани онлайн. 

През 2020 г. услугата ще е достъпна в цяла Европа, като в подготовка е и обслужването на американския пазар. Полих допълва: „Онлайн-търговията дава шанс да достигнем до по-младите и дигитално ориентирани клиентски групи“.

Porsche не е първият производител, предприел тази стъпка. Още през лятото Daimler обяви, че ще реформира търговията си и до 2025 г. очаква всеки четвърти Mercedes да е продаден онлайн. Audi също вече има онлайн-предложения. Автомобилният производител Tesla от дълго време залага на директна продажба в интернет. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК