Toyota въвежда услуги за споделяне на автомобили в Япония

"Чокунори" ще може да бъде наеман без контакт със служител

29.10.2019 | 22:43 Редактор: Виктория Гетова
Toyota въвежда услуги за споделяне на автомобили в Япония
Toyota обяви, че въвежда в Япония услугите за споделяне на автомобили Toyota Share и за безпилотно наемане на автомобил „Чоконури“. Те ще се предлагат от края на октомври, а целта им е да трансформират автомобилния производител във фирма за мобилност още през настоящия век.
 
 
Новата услуга за споделено пътуване Toyota Share ще се предлага от търговците и лизинговите дружества. За нея е разработена обща система за обслужване, приложение за смартфон и Smart Key Box (SKB). SKB позволява автомобилът да бъде отключван с телефона, с който ще се извършва и целият процес на запазване и употреба на автомобила. С помощта на TransLog II ще бъде споделяна информация за автомобила като позиция и отсечка на движение и така ще се обслужва организацията на услугата, пише Automedia.bg
 
Предлагането ще бъде развито с автомобили от различни класове, а в началото клиентите ще са освободени от месечни такси. В бъдеще японският производител ще подобри и възможностите за плащане, ще се въведе система за оценка и ще бъдат привлечени и фирмени клиенти. Автомобилите ще могат да се запазват от 14 дни до 1 минута преди ползването и ще се освобождават безплатно. Периодът на използване ще варира от 15 минути до 72 часа.
 
Услугата за наемане на автомобил "Чокунори" без контакт със служител на фирмата ще запази цените на настоящата система за рент-а-кар на Toyota и ще улесни процедурата при наемане и връщане. За разлика от Toyota Share няма да има възможност за използване само в едната посока. Автомобилите могат да бъдат наемани най-рано три месеца и най-късно един час преди пътуването. Времето за ползване варира от три часа до един месец.
 
Снимка: Toyota
 
Харесайте Facebook страницата ни ТУК