Бъг в приложение разкри личните данни на клиенти на Mercedes

Грешката е засегнала само 1% от потребителите

22.10.2019 | 22:15 Редактор: Стефанка Митева
Бъг в приложение разкри личните данни на клиенти на Mercedes

Технологиите, които са интегрирани в новите автомобили, имат за цел да улеснят собствениците им. Сега те имат възможност да отворят колата си с помощта на приложение за смартфон, а също така и да използват интернет връзка чрез интегриран Wi-Fi модул. Това обаче крие някои рискове и в това се убедиха собственици на автомобили на  Mercedes-Benz, пише automedia.bg.

Двама от тях се оплакаха в социалните мрежи, че приложението Mercedes Me дава сведения за други собственици на коли на марката. След срив в системата са били разкрити имената им, техните телефонни номера, както и последното местонахождение на автомобилите им. 

За щастие, приложението не е съобщило местоположението на машините в реално време, а също така е нямало как да отключи колите и да стартира двигателите им.

От компанията признаха за гафа, който се е случил миналият петък. Самото приложение е блокирано за известно време. Според представител на производителя, проблемът е засегнал едва 1% от клиентите на марката и е бил отстранен много бързо.

Снимка: Мercedes-benz.com

Харесайте страница ни във Facebook ТУК