До края на годината пускат на пазара най-луксозния SUV на Mercedes

Модификацията на GLS ще струва 170 000 евро и ще се продава под бранда Maybach

15.09.2019 | 17:23 Редактор: Василена Василева
До края на годината пускат на пазара най-луксозния SUV на Mercedes

Компанията Mercedes-Benz е готова със суперлуксозен SUV, в чиято основа ще бъде новото поколение на модела GLS, представено през пролетта на тази година. По информация на британското издание Autocar, премиерата на автомобила ще се състои на автосалона в Лос Анджелис през ноември, а продажбите ще стартират до края на годината, пише Automedia.bg

Новият голям всъдеход ще се казва Mercedes-Maybach GLS, като ще се предлага в две модификации. Стандартната ще има 3 седалки на втория ред, а по-луксозна - две отделни кресла. Разстоянието между двете оси ще бъде увеличено, за да има повече място за краката на пътниците на втория ред. 

Луксозният всъдеход на Mercedes ще получи 4,0-литров бензинов туин-турбо V8 двигател с мощност 489 к.с. и 700 Нм въртящ момент, който работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Същият агрегат се предлага и за стандартния GLS. Не е изключено на новия кросоувър да бъде поставен и 6,0-литров V12 AMG с две турбини.

Според британското издание цените на модела ще стартират от 150 000 паунда (около 168 000 евро), а основните пазари за този кросоувър ще бъдат САЩ, Китай, Русия и Близкия Изток.

Снимкa: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК